Keramisk Golvlack

Vår keramiska lack är det enda högteknologiska golvskyddet med keramiska komponenter.

Den unika högteknologiska teknologin gör det möjligt att förankra keramiska partiklar som flyter på ytan och ger ditt golv unika egenskaper. Du får lång livslängd på ditt golv med glidmotstånd och hög slitstyrka.

Vårt koncept är den perfekta lösningen för att avsevärt förlänga livslängden hos befintliga golv och på ett hållbart sätt fräscha upp utseendet.

Lättstädat.

Tid för läggning beror på golv och lokalens utformning, men oftast så utförs behandlingen med minimal påverkan på verksamheten.

Armerings- eller keramiklagret innehåller keramikpartiklar och utgör det huvudsakliga slitlagret. Keramiken som används har en hårdhet av 9.2 – 9.4 enligt Mohs hårdhetsskala där diamant har hårdheten 10. Hela systemet är utformat så att varje individuell keramikpartikel sticker ut genom topplacken och skapar ett extremt hårt och hållbart skydd mot dagligt slitage. Tack vare de tätt sittande och jämnt fördelade partiklarna skapas ett utmärkt skydd av den behandlade ytan. Dessutom utgör de utstickande partiklarna ett halkskydd, även på fuktiga och våta golv.

Det översta lagret utgörs av en Topplack som ger en blank yta och samtidigt skyddar keramiklagret mot smuts. Topplacken är motståndskraftig mot desinfektionsmedel, syror och alkaliska ämnen.

Nötningstester visar att WearMax® är överlägsen vanlig PUR beläggning med 5300 cykler jämfört med 300 cykler. Testet är utfört enligt Taber CA 10 på trägolv.

-Maximalt motstånd mot slitage.
-Motståndskraftig mot desinfektionsmedel, kemikalier, oljor m.m.
-Inget behov av återkommande omboning, vaxning eller dylikt.
-Inget behov av maskinpolering.
-Lättstädade golv.

Den behandling som ger bäst motståndskraft mot nötning och en behandling vi rekommenderar för golv som är hårt belastade med många passager.

Armerings- eller keramiklagret innehåller keramikpartiklar och utgör det huvudsakliga slitlagret. Keramiken som används har en hårdhet av 9.2 – 9.4 enligt Mohs hårdhetsskala där diamant har hårdheten 10. Hela systemet är utformat så att varje individuell keramikpartikel sticker ut genom topplacken och skapar ett extremt hårt och hållbart skydd mot dagligt slitage. Tack vare de tätt sittande och jämnt fördelade partiklarna skapas ett utmärkt skydd av den behandlade ytan. Dessutom utgör de utstickande partiklarna ett halkskydd, även på fuktiga och våta golv.

Det översta lagret utgörs av en Topplack som ger en blank yta och samtidigt skyddar keramiklagret mot smuts. Topplacken är motståndskraftig mot desinfektionsmedel, syror och alkaliska ämnen.

ANVÄNDNINGSOMRÅDEN.

Lättstädade, nöttåliga och underhållsfria golv är egenskaper som är önskvärda inom alla områden.

Då WearMax® är motståndskraftig mot desinfektionsmedel och kemikalier och uppfyller kraven enligt DIN EN 61340-5-1 i ESD områden är den väldigt lämplig i sjukhusmiljöer och vårdhem.

Det höga halkskyddet gör WearMax® lämplig för skolor och daghem, samt på ålderdomshem. Det går dessutom att med extra tillsatser öka på halkskyddet ytterligare.

Den extremt nöttåliga ytan i kombination med en glans som håller år ut och år in gör WearMax® lämplig för högt trafikerade golvytor med stora krav på utseende så som i affärer, kontor och konferensanläggningar.

Ett halkskydd som uppfyller DIN 18032 i kombination med ett långtidsskydd mot nötning är idealiskt för idrottshallar.

Trägolv är väldigt snyggt men om de inte får rätt skydd tappar de snabbt sitt utseende. Med WearMax® får trägolv en skyddande yta som håller golven precis så snygga som när de är nylagda.

Ovan är bara några exempel på områden lämpliga för behandling med WearMax®. Men vi erbjuder WearMax® till offentliga miljöer av alla dess slag.

Vårt koncept är lämplig för alla typer av golvytor.